Bivirkninger2018-10-27T20:38:58+00:00

Bivirkninger

Medicinsk cannabis og cannabis-baseret medicin er kendetegnet ved få og ufarlige bivirkninger. Flere patienter oplever ingen bivirkninger ved cannabis, hvilket er den væsentligste grund til, at det er en god behandlingsform.

Af bivirkninger ses hyppigst svimmelhed, mundtørhed og træthed. Sjældent ses humørsvingninger og eufori. Hvis du i forvejen anvender medicin, der kan påvirke din leverfunktion, er det vigtigt, at du får kontrolleret dine levertal løbende. En bivirkning ved cannabis kan muligvis være yderligere leverpåvirkning i kryds med anden medicin.

​Der vides meget lidt om langtidseffekten af medicinsk cannabis og cannabis-baseret medicin. Den psykologiske afhængighed er beskrevet i et studie, hvor 10-20 % udvikler en afhængighed af medicinsk cannabis og cannabis-baseret medicin. Til sammenligning udvikler 20-50 % afhængighed af morfin og 30-50 % afhængighed af nikotin og kokain.

Tal med os, hvis du oplever bivirkninger ved brug af din medicinske cannabis eller cannabis-baserede medicin. En anden type produkt eller en anden dosis kan muligvis reducere de bivirkninger, du oplever ved brugen af cannabis.

Vi ordinerer ikke THC cannabis-behandling, hvis du er under 20 år, er gravid eller ammer.