Bivirkninger

Medicinsk cannabis og cannabis-baseret medicin er kendetegnet ved få og ufarlige bivirkninger. De fleste patienter oplever ingen bivirkninger ved cannabis.

Af bivirkninger ses hyppigst svimmelhed, mundtørhed og træthed. Sjældent ses humørsvingninger og eufori. Hvis du i forvejen anvender medicin, der kan påvirke din leverfunktion, er det vigtigt, at du får kontrolleret dine levertal løbende. En bivirkning ved cannabis kan muligvis være yderligere leverpåvirkning i kryds med anden medicin.

​Langtidseffekt ved brug af medicinsk cannabis og cannabis-baseret medicin er ikke fuldstændig klarlagt. 8 – 10 % er i risikozonen for at udvikle en psykologisk afhængighed af medicinsk cannabis og cannabis-baseret medicin ved regelmæssig brug. Til sammenligning bliver patienter i behandling med morfin-præparater afhængige i 20 – 50 % af tilfældene. Ved regelmæssig brug af alkohol er afhængighedsrisikoen 15 % og ved nikotin og kokain er tallet 30 – 50 %.

Tal med os, hvis du oplever bivirkninger ved brug af din medicinske cannabis eller cannabis-baserede medicin. En anden type produkt eller en anden dosis kan muligvis reducere de bivirkninger, du oplever ved brugen af cannabis.

Vi ordinerer ikke THC cannabis-behandling, hvis du er under 20 år, gravid eller ammer. Er du i en af disse grupper, har vi andre behandlingstilbud, som vi har stor erfaring med.